Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Gdzie szukać części zamiennych do urządzeń gastronomicznych?
Urządzenia gastronomiczne – mechaniczna i termiczna obróbka żywności
Wszystkie urządzenia należące do tej grupy przyspieszają proces przygotowywania jedzenia. Do sprzętów przeznaczonych do obróbki mechanicznej zalicza się szatkownice, blendery, krajalnice czy miksery. Szatkownice, jak sama nazwa wskazuje, służą do szatkowania, siekania i krojenia znacznych ilości składników. Profesjonalne blendery stosuje się w celu upłynnienia poszczególnych produktów. Dzięki nim w szybki i sprawny sposób powstają koktajle, sosy oraz zupy. Za pomocą krajalnic kroi się w równe, drobne kawałki sery oraz wędliny, warzywa i owoce. Z kolei gastronomiczne miksery mieszają masę na ciasta, zarówno lekkie, jak i ciężkie. W przypadku urządzeń gastronomicznych przeznaczonych do obróbki termicznej żywności lista akcesoriów jest jeszcze dłuższa. Kucharze i restauratorzy zgodnie twierdzą, że wskazane, kuchenne sprzęty należą do najważniejszych. Są przeznaczone do pieczenia, gotowania, smażenia oraz opiekania. Chodzi między innymi o profesjonalne piece parowo-konwekcyjne, płyty grzewczo-grillowe, salamandry czy frytkownice.Urządzenia gastronomiczne – zmywanie naczyń
Kolejną grupę urządzeń gastronomicznych stanowią sprzęty przeznaczone do zmywania naczyń. Gdy chodzi o profesjonalne zaplecze restauracyjne – czas i dokładność mają priorytetowe znaczenie. Nic więc dziwnego, że profesjonalne zmywarki są wyspecjalizowanymi maszynami, bardzo często uzupełnianymi o specjalne baseny do opłukiwania naczyń. Co ciekawe, większość lokali gastronomicznych używa osobnych urządzeń do mycia garnków czy szła. Jeśli prowadzisz restauracje, na pewno wiesz, jak drogie są wszystkie wymienione maszyny. W przypadku poważnej awarii o wiele korzystniej naprawić zużytą część niż decydować się na kupno zupełnie nowego sprzętu. Niestety, nie każdy fachowiec radzi sobie z takim wyzwaniem. Na szczęście na rynku funkcjonują firmy, które proponują zupełnie inne, choć równie opłacalne rozwiązania. Serwis, naprawę i konserwację maszyn oraz sprawdzone części zamienne oferuje między innymi GASTRO SERWIS ANILIV Mariusz Helman. Decydując się na współpracę z przedsiębiorstwem świadczącym tego typu usługi, weź pod uwagę pochodzenie oferowanych części zamiennych. Niezbędne podzespoły powinny pochodzić od sprawdzonych producentów.Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana