Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Zalety organizacji przyjęć weselnych w hotelu
Rzadko kiedy zdarza się, żeby w ramach wesela państwo młodzi gościli na domowym obiedzie tylko kilku członków najbliższej rodziny. Znacznie częściej jest to huczna zabawa na kilkadziesiąt osób – nic więc dziwnego, że urządza się ją zwykle w sali bankietowej lub restauracji, a jeszcze lepiej: w restauracji mieszczącej się przy hotelu. Dlaczego ta właśnie opcja jest tak atrakcyjna?
Oczywistością jest obecność doświadczonego, dyskretnego personelu, który zadba między innymi o to, by potrawy zostały sprawnie zaserwowane, by w kieliszkach i szklankach nie zabrakło napojów oraz aby wszelkie nieprzewidziane sytuacje w postaci choćby przypadkowego rozlania wina zostały w porę okiełznane.
Kluczowe są tu zarówno doskonała znajomość topografii lokalu, jak i zgranie zespołu osób obsługujących zabawę – mówi menedżer trzygwiazdkowego kameralnego hotelu Sleep we Wrocławiu.
I jedno, i drugie w przypadku wesela w restauracji hotelowej stoi na znacznie wyższym poziomie, niż gdybyśmy do obsługi sali weselnej wynajęli firmę cateringową zatrudniającą nieraz ludzi „z doskoku”.
Budżet pod kontrolą
Przewagą jest też możliwość przygotowania wybornych dań na miejscu, w hotelowej kuchni. Potrafi to korzystnie wpłynąć nie tylko na świeżość i jakość podanego jedzenia, ale także na cenę weselnego menu. W dowożonym na miejsce cateringu bowiem często uzyskanie pożądanego efektu wymaga zastosowania specjalnych, podnoszących koszty technologii, czasem zaś okazuje się po prostu niemożliwe. Warto również wspomnieć o tym, że wynajęcie sali weselnej i firmy cateringowej może nie opłacać się przy weselach nieco bardziej kameralnych, liczących mniej niż sto zaproszonych osób. Jeśli więc planujemy urządzić wesele „tylko” na kilkadziesiąt osób (a zatem znacznie więcej, niż jesteśmy pomieścić w domu), restauracja wydaje się pomysłem idealnym.
Nocleg na miejscu
Na szczególną uwagę w tym względzie zasługuje zaś restauracja przy hotelu. Oprócz wybornego jedzenia i świetnej obsługi obiekty tego typu dysponują bowiem także bazą noclegową – nieocenioną zwłaszcza jeśli goście przybywają z daleka. Mogą oni nie tylko spokojnie przenocować po zabawie i wypocząć przed wyruszeniem w drogę powrotną, ale też odświeżyć się po przyjeździe na miejsce w dniu wesela. W cichym pokoju hotelowym można także zregenerować siły w trakcie męczącego przyjęcia. Docenią to z pewnością starsi krewni, ale też sami nowożeńcy, którzy w tym wyjątkowym dniu powinni promienieć ze szczęścia. Pomoże im w tym również zdjęcie z barków trosk związanych z organizacją wesela, a także możliwość spędzenia nocy poślubnej w specjalnie dla nich przygotowanym apartamencie małżeńskim.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana