Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Systemy wydawcze. Jak powinny być projektowane?
System wydawczy – elementy
Ciągi wydawcze łączą w sobie pojedyncze meble technologiczne. Takie rozwiązanie gwarantuje nowoczesny i sprawny system wydawania potraw, zarówno zimnych, jak i gorących. Dzięki systemom wydawczym lokale gastronomiczne mogą zapewnić swoim klientom szybką oraz dobrze zorganizowaną obsługę. Odpowiadają również za odpowiednią prezentację serwowanych potraw. W skład dobrego systemu wydawczego wchodzą wyprodukowane ze stali nierdzewnej meble gastronomiczne, które są solidne, niezawodne oraz dopuszczone do codziennego kontaktu z żywnością. Pośród tych mebli wyróżniamy między innymi: stanowiska, lady, nadstawki, bemary wodne, dystrybutory talerzy czy stoły chłodnicze.Na co należy zwrócić uwagę przy projektowaniu ciągów wydawczych?
Jak już wyżej wspominaliśmy, aby systemy wydawcze mogły w pełni realizować swoje zadania, muszą być odpowiednio zaprojektowane. Jednym z najważniejszych kryteriów, jakimi należy się kierować przy tworzeniu ciągu wydawczego w lokalu są jego potrzeby oraz warunki techniczne. Co to oznacza w praktyce? Właściciel lokalu musi wziąć pod uwagę sposób, w jaki klient będzie obsługiwany w jego restauracji czy punkcie gastronomicznym innego typu. Dalej musi uwzględnić rozmiar lokalu oraz rozkład pomieszczeń. Ponadto przy konstruowaniu systemu wydawczego istotne jest również to, jakiego rodzaju potrawy będą w lokalu serwowane. Jak widać projektowanie systemu wydawczego stanowi nie lada wyzwanie. Czy zbudowanie takiego systemu, idealnie dopasowanego do potrzeb i warunków lokalu jest możliwy? Jak wyjaśnia nasz rozmówca z firmy Jugema, która specjalizuje się w produkcji mebli gastronomicznych z wysokiej jakości stali nierdzewnej:Nowoczesny modułowy system wydawczy to rozwiązanie, które powinno w pełni umożliwiać właścicielom lokali gastronomicznych realizację indywidualnych planów organizacji pracy w lokalu. Dlatego też zbudowaliśmy naszą ofertę w taki sposób, aby wszyscy nasi klienci znaleźli rozwiązanie, dopasowane do ich indywidualnych potrzeb oraz preferencji. Ponadto nasze meble i akcesoria są tak skonstruowane, że pozwalają na dowolną konfigurację ciągów wydawczych.Odpowiedni dobór oraz układ poszczególnych elementów ciągu wydawczego to jednak nie wszystko. Niezwykle ważna jest bowiem również ich jakość. Dlatego należy pamiętać, aby weryfikować informacje na temat materiału, z jakiego meble zostały wyprodukowane. Jak już wyżej wspominaliśmy, najbardziej trwałe i odpowiednie są meble, wykonane ze stali nierdzewnej. Należy również potwierdzić, że posiadają one wszystkie niezbędne oznaczenia oraz certyfikaty bezpiecznego użytkowania.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana