Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Zimne przekąski jako nieodłączny element obsługi cateringowej
Zamawianie cateringu – jak zorganizować zimne przekąski?
Firma obsługująca wydarzenie zwykle oferuje różne formy serwisu. Zagryzki mogą być podane na wolnej przestrzeni między talerzami lub znajdować się w całkowicie odrębnym miejscu. Na szkoleniach często jest to poczęstunek w osobnej sali, ale zdarzają się również: szwedzki stół, bufet czy kącik z kawą i herbatą. Zamawiając catering, należy zatem określić sposób ekspozycji zimnych przekąsek w taki sposób, aby był wygodny zarówno dla gości, jak i obsługi wydarzenia. Przy większych imprezach najlepiej położyć jedzenie na stole, przy którym siedzą zaproszeni. Dobór zagryzek jest zależny nie tylko od charakteru przyjęcia, ale także jego uczestników. Dużą rolę odgrywają tutaj różnorodne ograniczenia w diecie – zarówno te dokonane z wyboru (np. niejedzenie mięsa), jak i wymuszone przez schorzenia (np. cukrzycę). Warto zapytać się gości, czy cokolwiek powstrzymuje ich przed spożywaniem określonych produktów (w tym alergie pokarmowe). Nie istnieje konieczność dostosowywania całego menu pod jedną osobę, jednak dobrze jest zadbać o jego różnorodność, co oferuje m.in. Sosnowe Zacisze w Białymstoku.Na co jeszcze zwrócić uwagę, stawiając na catering?
Warto wybierać rozwiązania, które łączą w sobie tradycję z nutą kreatywności, żeby zapewnić biesiadnikom różnorodne doznania smakowe. Zakąski z pewnością zapadną się w pamięci oraz będą formą atrakcji dla osób przyzwyczajonych do zwykłej formy śledzi czy bruschetty. Bardzo ważny jest także estetyczny wygląd potraw, ponieważ „je” się przecież zarówno ustami, jak i oczami. Trzeba zadbać, aby zagryzki prezentowały się w apetyczny sposób.Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana