Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Sprzęt niezbędny w branży gastronomicznej
Niezawodny i trwały sprzęt gastronomiczny
Na wyposażeniu kuchni powinny znaleźć się maszyny i urządzenia dostosowane do profilu działalności lokalu gastronomicznego. Od wszystkich sprzętów oczekuje się skutecznego i sprawnego funkcjonowania, wygody, ergonomii, energooszczędności i wielofunkcyjności. Najlepsi dostawcy sprzętu gastronomicznego zapewniają trwałe urządzenia o wysokim standardzie, spełniające oczekiwania najbardziej wymagających szefów kuchni. Jedną z aktywniejszych firm w tej branży jest hurtownia urządzeń gastronomicznych HAND-SPOL-HoReCa z Bydgoszczy.Piece konwekcyjno-parowe i urządzenia grzewcze
Piec konwekcyjno-parowy umożliwia niemal każdy rodzaj obróbki termicznej. Dzięki zastosowanej technologii wytwarzania pary, odpowiedniego jej dozowania i automatycznego sterowania obiegiem gorącego powietrza w urządzeniu tym można gotować na parze, blanszować, piec, prowadzić kombinowaną obróbka termiczno-parową, piec z sondą, gotować lub piec niskotemperaturowo, grillować, regenerować potrawy, a nawet wędzić. Innym niezbędnym w każdej kuchni sprzętem są urządzenia grzewcze dla gastronomii. Umożliwiają one obróbkę termiczną żywności i szybkie przygotowanie smacznych i zdrowych potraw. Są to takie maszyny jak piece, kuchnie i grille gastronomiczne, kotły warzelne oraz gofrownice, naleśnikarki i patelnie.Urządzenia chłodnicze i inne maszyny gastronomiczne
Trudno wyobrazić sobie nowoczesną kuchnię bez urządzeń chłodniczych. Przechowywanie produktów żywnościowych, ich eksponowanie lub wydawanie wymaga wielu specjalistycznych urządzeń chłodniczych, takich jak szafy i stoły chłodnicze i mroźne, zamrażarki, schładzarki szokowe, witryny ekspozycyjne i kostkarki do lodu. Urządzenia wykonane ze stali nierdzewnej i aluminium zapewniają wysoki poziom higieny. Wyposażając lokal, nie można zapomnieć o zmywarkach gastronomicznych, których zadaniem jest dokładne mycie i dezynfekowanie naczyń, sztućców i narzędzi kuchennych. Bardzo ważnym elementem są także meble kuchenne, wykonane ze stali nierdzewnej. Warto na koniec wspomnieć, że przy projektowaniu kuchni bardzo cenna jest pomoc specjalistycznej firmy, która przeanalizuje potrzeby klienta i zaproponuje najlepsze rozwiązania.Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana