Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Rodzaje gotowych wyrobów z pieczarek
Klasyczny farsz pieczarkowy
Myte i drobno pokrojone pieczarki, doprawione i wymieszane z cebulą, a następnie poddane wstępnej obróbce termicznej to z kolei doskonały farsz znajdujący zastosowanie między innymi w produkcji wyrobów garmażeryjnych, takich jak pierogi albo krokiety. Używa się go także do nadziewania wypieków: popularnych cebularzy, bułek czy wytrawnych roladek z ciasta francuskiego. W hurtowe ilości tego uniwersalnego dodatku zaopatrzyć się można chociażby w wyspecjalizowanej w dziedzinie pieczarkarstwa firmie Lomania.Pieczarki po grecku
W jej ofercie znajdziemy też między innymi grzyby w wersji „po grecku”, tzn. w sosie pomidorowym z dodatkiem ziół i przypraw. Jego wyrazisty charakter doceniają zwłaszcza weganie i wegetarianie, a także lokale gastronomiczne dedykujące swoje menu właśnie tego typu wymagającej klienteli. Tak przetworzone pieczarki stanowią bowiem doskonałą alternatywę dla mięsa w wielu typowych daniach, dzięki czemu łatwo jest stworzyć ich jarskie odpowiedniki.W wersji śródziemnomorskiej
Odpowiedzią na jeszcze bardziej wyrafinowane oczekiwania będą z kolei pieczarki po prowansalsku (w tzw. sosie Pistou) oraz we włoskim wariancie tej potrawy, jakim są „funghi Trifolati”. W produkcji tych grzybowych przetworów wykorzystano tradycyjne śródziemnomorskie przepisy, w których subtelny smak pieczarek wydobyty zostaje przez połączenie ich z oliwą i starannie dobraną kompozycją ziół oraz przypraw. Świetnie sprawdzą się w roli przystawki, nadadzą też ponadto charakter niejednej sałatce.Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana