Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Podgrzewacze do potraw – gdzie i kiedy się przydają?
Rodzaje podgrzewaczy do potraw
Duże restauracje są zwykle przygotowane na wydawanie wielu dań każdego dnia. Często bywa jednak tak, że utrzymanie ich ciepłoty przed dłuższy czas jest utrudnione lub niemożliwe. W takich przypadkach właściciele restauracji decydują się na zakup podgrzewaczy gastronomicznych, które pozwalają na zachowanie odpowiedniej temperatury oraz świeżości potraw. Wśród wykorzystywanych obecnie podgrzewaczy do jedzenia na uwagę zasługują:- warniki i zaparzacze,
- płyty indukcyjne,
- lampy grzewcze,
- kociołki,
- podgrzewacze stołowe,
- bemary.
Zalety podgrzewaczy do potraw
Jak informują pracownicy firmy MebloStrefa, zastosowanie konkretnego modelu urządzenia zależy głównie od tego, jaka potrawa będzie w nim podgrzewana. Restauracje korzystają zarówno z podgrzewaczy do dań, jak i napojów. Są one wykorzystywane one nie tylko podczas imprez organizowanych w restauracji, ale także jako pojemniki do transportu w firmach cateringowych. Dzięki możliwości wyboru dowolnych urządzeń podgrzewanie potraw i utrzymanie ich w odpowiedniej temperaturze jest niezwykle proste. Ciepłe jedzenie smakuje dużo lepiej i wpływa na pozytywny wizerunek firmy. W lokalach gastronomicznych wykorzystuje się zazwyczaj podgrzewacze elektryczne bądź gazowe. Liczy się jednak nie tylko sposób zasilania i rodzaj odgrzewanych potraw, ale także ich ilość. Zaletą większych urządzeń jest przede wszystkim to, że doskonale radzą sobie z utrzymaniem ciepła dużej ilości dań na raz. Modele te są przydatne zwłaszcza podczas transportu cateringu oraz organizacji dużych imprez okolicznościowych w restauracji. Podgrzewacze pozwalają zachować walory smakowe, zapachowe i konsystencję potraw na dłużej. Dzięki nim jedzenie nie traci swoich wartości odżywczych.Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana