kategoria: Gastronomia

catering dla firm 7 marca 2020 Gastronomia

5 cech dobrego cateringu dla firm i osób prywatnych

Każde spotkanie: biznesowe, towarzyskie czy rodzinne, jeżeli trwa dłużej, niż godzinę – wymaga przekąsek.  Potrawy, ich ilość i jakość, są najczęściej wspominanymi i komentowanymi elementami przyjęć. Dlatego warto wybrać firmę więcej ...

kiełki 7 marca 2020 Gastronomia

Jakie kiełki warto uwzględnić w diecie?

Kiełki posiadają tyle zalet dla naszego organizmu, że na stałe powinny zagościć w naszych dietach. Zawierają duże ilości składników odżywczych, przez co poprawiają funkcjonowanie organizmu. Znajdujące się w nich witaminy więcej ...

Dieta pudełkowa 6 marca 2020 Gastronomia

Jak zacząć zdrowiej się odżywiać?

Z roku na rok jesteśmy coraz bardziej świadomi, jak duże znaczenie ma w naszym życiu dieta oraz jak wpływa ona na nasze zdrowie i samopoczucie. Marzeniem wielu z nas jest więcej ...

29 lutego 2020 Gastronomia

Aromaty w żywności specjalnego zastosowania

Aromaty spożywcze są obecnie stosowane w wielu różnych produktach. Ich zadaniem jest wzmocnienie doznań osoby, która spożywa dany posiłek. Okazuje się, że oprócz sprawienia przyjemności mają one jeszcze inne zastosowanie. więcej ...

23 lutego 2020 Gastronomia

Przyszłe trendy w produkcji lodów

Ostatnie lata na rynku lodów to przede wszystkim dynamiczny rozwój segmentu lodów rzemieślniczych. Konsumenci pokochali lody wytwarzane zgodnie z tradycyjnymi recepturami do tego stopnia, że przed popularnymi lodziarniami ustawiają się więcej ...

praca w masarni 18 lutego 2020 Gastronomia

Czym zajmują się masarnie?

Dobry smak kiełbas i wyrobów wędliniarskich to nie tylko zasługa wysokiej jakości mięsa. W dużej mierze zależy to od odpowiedniego doboru przypraw uraz umiejętności masarza. Mimo że obecnie większość dużych więcej ...

Ekstrakt spożywczy 16 lutego 2020 Gastronomia

Zastosowanie ekstraktów w produkcji spożywczej, suplementów diety i odżywek

Zarówno walory smakowe produktów, jak i wartości odżywcze są ściśle uzależnione od jakości znajdujących się w nich składników. W branży spożywczej, a także podczas produkcji odżywek oraz suplementów diety ogromną więcej ...

sok 15 lutego 2020 Gastronomia

Co wpływa na to, że soki mętnieją?

Soki to produkty otrzymywane z różnych owoców o zapachu, smaku i barwie danego gatunku. Zgodnie z prawem nie wolno dodawać do nich barwników, konserwantów i aromatów innych niż te, które więcej ...

restauracja 15 lutego 2020 Gastronomia

Trzy cechy dobrej restauracji

W dzisiejszych czasach jedzenie na mieście stało się sposobem na spędzanie wolnego czasu oraz na skosztowanie dań, które trudno byłoby przygotować samodzielnie. Dlatego też od restauracji wymaga się spełnienia odpowiednich więcej ...

dania sushi 7 lutego 2020 Gastronomia

Sushi w Trójmieście. Propozycje gastronomiczne

Sushi ma swoich ulubieńców nie tylko w krajach Azji, ale również wśród Polaków. Zachwyca ono niebanalną kompozycją smaków i aromatów, które są w stanie rozpieścić nawet najbardziej wymagające podniebienie. Dla więcej ...

Witaj

Poradnik pkt.pl to ogromna baza wiedzy i potrzebnych wskazówek. Naszym celem jest dać Ci odpowiedź na wszystkie nurtujące pytania oraz udzielić praktycznych porad. W wyszukiwaniu odpowiednich zapytań pomagają poszczególne kategorie. Dzięki nim szybko i w łatwy sposób odnajdziesz propozycje na spędzenie wieczoru albo wyjazd na urlop, pomysły na zaskakujący prezent dla bliskiej osoby, a także inne potrzebne na co dzień informacje związane z kategoriami zdrowie i uroda, dom i ogród, elektronika, finanse, gastronomia, moda, motoryzacja, rozrywka i sport. Jeśli nie wiesz, jaki kupić aparat albo sprzęt narciarski, sięgnij po cenne wskazówki. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak dbać o zdrowie, nic prostszego! Znajdź rozwiązanie każdego problemu!

poradnik.pkt.pl 2015
Regulamin korzystania z serwisu