Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Organizacja cateringu. Dobór sprzętu i umeblowania.
Catering co to takiego?
Catering to dynamicznie rozwijający się kompleks usług gastronomicznych. Polega na dostarczeniu gotowego jedzenia na różnego rodzaju imprezy okolicznościowe i biznesowe, np.:- urodziny,
- uroczystości religijne (chrzest, I komunia św.),
- śluby,
- bankiety firmowe,
- seminaria specjalistyczne,
- konferencje naukowe i biznesowe.
- Nasza firma zajmuje się między innymi wynajmem sprzętu cateringowego– stwierdza pracownik wypożyczalni mebli MebloStrefa w Poznaniu.
– Dysponujemy szeroką gamą mebli eventowych, a także stołów, hokerów i krzeseł. Oferujemy również sprzęt AGD i RTV oraz dodatkowe elementy: wieszaki typu szatnia, warniki, ławki ogrodowe czy słupki wygrodzeniowe. Jesteśmy zarówno do dyspozycji firm jak i indywidualnych klientów, działamy w całej Wielkopolsce. Ułatwimy organizację każdej uroczystości!
Meble cateringowe w różnym wydaniu
W zależności od charakteru uroczystości, cateringowe menu jak i oprawa będą się od siebie różnić. Mogą przybrać postać przyjęcia bufetowego jak i tradycyjnej formy, gdy zasiada się do stołu. Znaczenie ma również miejsce, w jakim odbywa się impreza – w plenerze, czy przestrzeni zamkniętej. Tak czy inaczej, potrawy powinny być należycie wyeksponowane, a do tego potrzebne są:- stoły,
- lady.
- zastawę stołową,
- sztućce,
- szkło.
- krzesła,
- hokery,
- ławy,
- pufy.
Serwujemy dania zimne jak i ciepłe
Aby dania przygotowane na ciepło zachowały wszystkie swoje walory smakowe, na miejscu uroczystości istotny jest sprzęt do restytucji potraw. Dzięki niemu jedzenie jest podgrzewane i utrzymywane w cieple bezpośrednio przed konsumpcją:- kuchenki elektryczne,
- kociołki do zupy,
- podgrzewacze do potraw.
- termosów – umożliwiają podanie gorących, gotowych napojów, np. kawy czy herbaty;
- warników – umożliwiają zagotowanie i przechowywanie wody o ustalonej temperaturze, tak aby goście mogli zaparzyć sobie np. wybraną herbatę;
- lady barmańskiej – czyli przenośnego baru z zimnymi napojami, także alkoholowymi;
- termosów do lodu.
Catering w świetle reflektorów, czyli żeby było coś widać
Aby smaczny i pięknie podany catering był widoczny, potrzeba dobrego oświetlenia. Jeżeli na miejscu jest z tym problem, w firmach zajmujących się wynajmem sprzętów i mebli eventowych, można wypożyczyć różnego rodzaju reflektory i lampy, a także odpowiednie rozdzielnie i przedłużacze. To ważny element należytej prezentacji przygotowanej uroczystości.Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana