catering dla firm
2 sierpnia 2021

Kategoria:
Gastronomia

Na co zwrócić uwagę zamawiając catering dla firm? 

Znalezienie cateringu dla firmy bywa trudne: trzeba wziąć pod uwagę różne upodobania, diety i alergie pracowników, a także charakter wydarzenia. Obsługa imprez integracyjnych, szkoleń czy konferencji biznesowych powinna przebiegać na należytym poziomie, aby podnieść morale wewnątrz przedsiębiorstwa oraz odpowiednio reprezentować je na zewnątrz. Po czym więc poznać, że dana restauracja w Katowicach zapewnia właściwy standard usług?

Firma cateringowa powinna znajdować się w rejonie, w którym odbywa się dane wydarzenie. Dystans wpływa na świeżość produktów i przygotowanego poczęstunku – niewielka odległość sprawia, że jedzenie nie traci walorów smakowych oraz wizualnych. Należy przecież pamiętać, że przekąski muszą cieszyć nie tylko podniebienie, ale i oko. Dobrą praktyką jest zatem wybór restauracji działającej w tym samym mieście, w jakim zostało zorganizowane przyjęcie. Warto jednak wcześniej sprawdzić, czy lokal na pewno wykonuje taką usługę (zazwyczaj stosowną informację można znaleźć na jego stronie internetowej).

Jak znaleźć odpowiedni catering dla firm w Katowicach? 

Częstym problemem podczas organizacji imprez firmowych są różne wymagania dietetyczne. Organizator próbuje skomponować takie menu, aby nikt nie poczuł się wykluczony, co może sprawiać pewne trudności. Profesjonalizm pracowników restauracji można rozpoznać po tym, że oferują kompleksową pomoc we właściwym dopasowaniu cateringu dla firmy. Katowickie lokale należy więc „prześwietlić” pod kątem elastyczności oraz możliwości wyboru pomiędzy rozmaitymi propozycjami.

Znaczący wpływ na jakość poczęstunku ma doświadczenie umożliwiające jego właściwe przyrządzenie. Warto decydować się na firmy cateringowe, które nie tylko prezentują modne i fotogeniczne przekąski, ale również opierają swoją ofertę na wiedzy zdobytej przez lata działalności. Przykładem takiego lokalu jest Dworek „Pod Lipami” przecierający różnorodne szlaki kulinarne już od 2006 roku. Zdobyta praktyka pozwala tutaj na połączenie efektownej ekspozycji potrawy z wysokimi walorami smakowymi.

Co warto jeszcze uwzględnić przy wyborze cateringu dla firm? 

Poza małą odległością od lokalu, różnorodnością wyboru oraz odpowiednim doświadczeniem restauracji należy także zwrócić uwagę na samą obsługę wydarzenia. Czy dany lokal zapewnia serwis, a jeżeli tak, to na jakim poziomie? Co ze sprzątaniem po odbytym przyjęciu? Warto również sprawdzić, w jakim stopniu stosuje się rozwiązania eco-friendly, np. czy używane są plastikowe pudełka lub sztućce. Tworzywa sztuczne mają też wpływ na estetykę poczęstunku.