Artykuł sponsorowany

Maszyny rozbijające stosowane w gastronomii

Maszyny rozbijające stosowane w gastronomii

Prowadzenie gastronomii wymaga nie tylko doskonałej organizacji, ale też stosowania odpowiednich technik pracy, które ułatwią przygotowywanie posiłków. Często wydawanym daniem są potrawy mięsne, dlatego też warto zadbać o to, aby było ono właściwie rozbite. W tym celu wykorzystuje się specjalne maszyny rozbijające. Sprawdź, jakie maszyny do rozbijania stosuje się w gastronomii i jakie dają korzyści.

Kotleciarki do rozbijania mięsa

Rozbijanie mięsa sposobami tradycyjnymi przy użyciu tłuczka jest nie tylko czasochłonne, ale też wymaga dużego wysiłku. Co więcej, ręczne przygotowywanie mięsa nie zawsze umożliwia przygotowanie idealnego kotleta. Niekiedy zdarza się, że mięso się rwie lub ma nieodpowiednią grubość. W celu ułatwienia pracy w gastronomii i odpowiedniego rozbicia mięsa stosuje się kotleciarki. Kotleciarki są to specjalne urządzenia, służące do rozbijania mięsa. Pozwalają one precyzyjnie rozbić mięso, a dodatkowo zachowują doskonałą jego soczystość i sprężystość. Co więcej, przy użyciu kotleciarek można rozbić różne rodzaje mięsa:

  • drób,

  • wołowinę,

  • wieprzowinę,

  • cielęcinę,

  • baraninę.

Dzięki zastosowaniu nowoczesnych kotleciarek możliwe jest sprawne przygotowanie różnych potraw mięsnych, a także zaoszczędzenie czasu. Jedną ze sprawdzonych firm sprzedających maszyny dla przetwórstwa spożywczego i gastronomicznego jest firma Beck Clip Systems. Oferuje ona najwyższej jakości maszyny rozbijające oraz klipsujące, które sprawdzą się w każdym zakładzie gastronomicznym.

Dlaczego warto korzystać z maszyn rozbijających mięso w gastronomii?

Maszyny rozbijające mięso są doskonałą alternatywą dla tradycyjnego tłuczka. Nie wymagają dużego nakładu pracy, gdyż samoczynnie przygotowują mięso. Ponadto automatycznie dostosowuje grubość mięsa, zachowując przy tym doskonałą kruchość i soczystość. Decydując się na profesjonalną maszynę do rozbijania mięsa, można też zwiększyć wydajność przygotowywanych posiłków oraz utrzymać najwyższą jakość mięsa. Co więcej, nowoczesne kotleciarki są skonstruowane w taki sposób, aby zminimalizować hałas podczas pracy, a także zachować maksimum bezpieczeństwa. Często są one wyposażone w czujniki ruchu, które zabezpieczają przed nagłym włączeniem, a dodatkowo są wykonane z najwyższej jakości materiałów, które zapobiegają korozji. Warto dodać, że nowoczesne kotleciarki mogą być stosowane w różnych zakładach gastronomicznych, firmach cateringowych, a także barach, gdzie niezbędne jest szybkie i bezpieczne przygotowanie produktów mięsnych.

form success Dziękujemy za ocenę artykułu

form error Błąd - akcja została wstrzymana

Dodaj komentarz

form success Dziękujemy za dodanie komentarza

Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.

form error Błąd - akcja została wstrzymana

pozostała liczba znaków: 1000

Komentarze użytkowników

Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.

Dodaj komentarz jako pierwszy!

Dodaj komentarz

Dbamy o Twoją prywatność

W naszym serwisie używamy plików cookies (tzw. ciasteczek), które zapisują się w przeglądarce internetowej Twojego urządzenia.

Dzięki nim zapewniamy prawidłowe działanie strony internetowej, a także możemy lepiej dostosować ją do preferencji użytkowników. Pliki cookies umożliwiają nam analizę zachowania użytkowników na stronie, a także pozwalają na odpowiednie dopasowanie treści reklamowych, również przy współpracy z wybranymi partnerami. Możesz zarządzać plikami cookies, przechodząc do Ustawień. Informujemy, że zgodę można wycofać w dowolnym momencie. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Cookies.

Zaawansowane ustawienia cookies

Techniczne i funkcjonalne pliki cookie umożliwiają prawidłowe działanie naszej strony internetowej. Wykorzystujemy je w celu zapewnienia bezpieczeństwa i odpowiedniego wyświetlania strony. Dzięki nim możemy ulepszyć usługi oferowane za jej pośrednictwem, na przykład dostosowując je do wyborów użytkownika. Pliki z tej kategorii umożliwiają także rozpoznanie preferencji użytkownika po powrocie na naszą stronę.

Analityczne pliki cookie zbierają informacje na temat liczby wizyt użytkowników i ich aktywności na naszej stronie internetowej. Dzięki nim możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej strony. Pozwalają nam zobaczyć, w jaki sposób odwiedzający poruszają się po niej i jakimi informacjami są zainteresowani. Dzięki temu możemy lepiej dopasować stronę internetową do potrzeb użytkowników oraz rozwijać naszą ofertę. Wszystkie dane są zbierane i agregowane anonimowo.

Marketingowe pliki cookie są wykorzystywane do dostarczania reklam dopasowanych do preferencji użytkownika. Mogą być ustawiane przez nas lub naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony. Umożliwiają rozpoznanie zainteresowań użytkownika oraz wyświetlanie odpowiednich reklam zarówno na naszej stronie, jak i na innych stronach internetowych i platformach społecznościowych. Pliki z tej kategorii pozwalają także na mierzenie skuteczności kampanii marketingowych.