Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Jaka kawa idealnie nada się do biura?
Aromatyczne kraftowe mieszanki
Jeśli w biurze znajduje się ekspres z wbudowanym młynkiem, bezkonkurencyjnym wyborem będzie świeżo palona kawa ziarnista. Dużym zainteresowaniem wśród pracowników powinny cieszyć się blendy, czyli mieszanki różnych ziaren. Świeżo palona kawa to smak i aromat z półki premium – aby przekonać się o tym osobiście, można zamówić wybraną kawę z dowozem do biura z palarni rzemieślniczej. W przypadku pracy w systemie home office wystarczy wskazać właściwy adres.Przykładem jednego z wielu autorskich blendów z naszej palarni kawy jest Cafe Zinia Deep Energy – to mieszanka brazylijskiej arabiki cerrado i indyjskiej robusty cherry z wyczuwalnym smakiem kakao, przyprawy korzennej oraz łagodnej nuty orzechów i czekolady. Ziarna wypalane są w piecach rzemieślniczych, a nie w wielkich przemysłowych. Warto wiedzieć, że blendy z robustą mają większą zawartość kofeiny niż kawa jednorodna, tzw. single-origin – mówi specjalista z rzemieślniczej palarni kawy Café Zinia we Wrocławiu.Dodajmy: kawa ziarnista nadaje się do ekspresów automatycznych, a także – po zmieleniu – kolbowych i przelewowych (bez obaw, napój nie straci na jakości!).
Kawowy przepis na sukces?
Kawę rzemieślniczą szczególnie doceniają firmy, które wcielają w życie idee takie jak wellbeing, hygge czy sharing knowledge. W końcu samo zaparzanie napoju może stać się rytuałem – kreujemy moment, kiedy to praktykujemy uważność, a więc jesteśmy tu i teraz. Bierzemy filiżankę, podstawiamy pod ekspres, patrzymy, jak strużki kawy powoli ją wypełniają. Siadamy choćby na kilka minut i się delektujemy – smak kawy, jej zapach, konsystencja. I co się dzieje? W mgnieniu oka nastrój ulega poprawie. Łapiemy oddech, skupiamy uwagę, jesteśmy bardziej efektywni i kreatywni, mówiąc krótko: z nową energią wracamy do pracy. Kawa może wpływać na atmosferę w biurze. Rozmowa przy aromatycznej małej czarnej nieraz sprawia, że łatwiej jest rozwiązać jakiś problem czy zażegnać spór. Pomaga zintegrować zespół, znaleźć wspólny punkt między pracownikami. Kawa łączy ludzi – w tym powiedzeniu jest dużo więcej niż ziarno prawdy.Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana