27 września 2019

Kategoria:
Gastronomia

Jak zorganizować obiady dla pracowników?

Duże miasta nie zawsze sprzyjają zdrowemu trybowi życia. Dalekie dojazdy do szkoły i pracy zabierają nam cenny czas, a pośpiech utrudnia wygospodarowanie choćby chwili dla siebie. Wszystko to wpływa również na nasze nawyki żywieniowe – coraz więcej osób główny posiłek spożywa dopiero po powrocie z pracy, a więc dość późno, w czasie odpowiednim raczej na lekką kolację. Cierpi na tym nasze zdrowie.

Ciepły posiłek w porze obiadowej? To możliwe nawet w biurze

Ciepły posiłek w ciągu dnia to nie tylko przyjemność, ale przede wszystkim zastrzyk energii niezbędnej do prawidłowego funkcjonowania. Głodny Polak jest nie tylko zły, ale przede wszystkim osłabiony, co negatywnie przekłada się na efekty pracy. Zatem w interesie każdej firmy jest zapewnienie pracownikom możliwości zjedzenia tzw. lunchu, czyli po prostu obiadu.

W dzisiejszych bardzo dynamicznych czasach niewiele przedsiębiorstw może pozwolić sobie na prowadzenie własnej stołówki. Za przykład niech posłuży nam Poznań, w którym wiele firm ma swoje siedziby w dużych biurowcach. Wynajmując pewną ograniczoną przestrzeń biurową, przedsiębiorcy co prawda starają się zapewniać pracownikom pomieszczenia socjalne, jednak z reguły znajdzie się w nich miejsce na ekspres do kawy, a w najlepszym przypadku mikrofalówkę. Nie są to więc warunki sprzyjające przygotowaniu ciepłych posiłków dla licznych zespołów. Jedynym rozsądnym rozwiązaniem okazuje się catering dla firm.

Obiady dla pracowników – catering z dowozem do firmy

Szukasz tradycyjnych obiadów domowych, potraw wegetariańskich czy wykwintnych dań dla najbardziej wybrednych smakoszy? Wybierając dobrą firmę cateringową, będziesz mógł zaspokoić potrzeby wszystkich swoich pracowników. Oprócz smacznego i zdrowego jedzenia dużą zaletą cateringu jest dowóz pod wybrany adres o wyznaczonej z góry godzinie. Dzięki temu pracownicy mogą z wyprzedzeniem zaplanować sobie czas na przerwę obiadową.

Sama organizacja obiadów dla pracowników nie jest zatem skomplikowanym zadaniem. Wystarczy skontaktować się z wybraną firmą cateringową, np. telefonicznie bądź mailowo, aby otrzymać informację o menu oraz cennikach. W tym momencie warto zaznaczyć, że korzystanie z cateringu zawsze jest tańsze niż zamawianie jedzenia w kilku oddzielnych restauracjach.

Przygotowując naszą ofertę, staraliśmy się brać pod uwagę wymagania i potrzeby różnych klientów – mówi przedstawiciel z firmy Dirett Catering. Na co dzień zajmujemy się głównie obsługą firm, przy czym dowozimy obiady zarówno do biurowców w centrum Poznania, jak i do mniejszych firm oraz na place budów w odległych zakątkach miasta. Weekendy i święta to z kolei czas na obsługę rozmaitych eventów, w tym również imprez firmowych. Nie da się ukryć, że dzięki zaufaniu stałych klientów mamy zawsze pełne ręce roboty.

Szukając firmy cateringowej, warto wybierać sprawdzonych dostawców o ugruntowanej pozycji na rynku. Wieloletnia obecność w branży świadczy o wysokiej jakości świadczonych usług, co w przypadku jedzenia oznacza smaczne, zdrowe i zawsze świeże posiłki.