Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Ciekawe AGD do zabudowy. Szuflady do podgrzewania, pakowania próżniowego i nie tylko
Funkcjonalność szuflad grzewczych
Szuflady grzewcze mogą mieć różne zastosowanie. Podstawowy ich podział obejmuje szuflady do podgrzewania naczyń kuchennych oraz szuflady do obróbki termicznej posiłków. W tym drugim przypadku urządzenia działają podobnie do piekarników, choć ich głównym zadaniem jest utrzymywanie przez długi czas przygotowanych wczesnej potraw w optymalnej, wysokiej temperaturze, tak żeby można je było jeszcze ciepłe podać na stół. Jak dodaje nasz rozmówca, doradca klientów ze sklepu online AGDdesign.pl:Ta możliwość jest szczególnie korzystna w przypadku organizacji proszonych obiadów lub przyjęć, w trakcie których istnieje konieczność jednoczesnego przygotowania wiele potraw. Mając w kuchni szufladę grzewczą, przynajmniej część z nich możemy upiec wcześniej, jeszcze przed przyjściem gości i podać w takiej temperaturze, jakbyśmy je dopiero wyjęli z piekarnika.Bardzo dużą zaletą szuflad grzewczych z funkcją obróbki termicznej potraw jest też sposób, w jaki utrzymują w komorze wysoką temperaturę. Wykorzystują w tym celu ceramiczną płytę grzewczą, która nagrzewając komorę szuflady, nie powoduje przesuszenia wstawionych do środka potraw, dzięki czemu te zachowują pełnię swojego smaku i aromatu. Problem przesuszenia utrzymywanych w wysokich temperaturach potraw często występuje np. w trakcie wykonywania tego zadania w piekarniku.
Parametry użytkowe szuflad grzewczych
Poszczególne modele szuflad grzewczych do zabudowy, tak samo jak innych kuchennych urządzeń AGD, mogą się między sobą różnić funkcjonalnością oraz parametrami użytkowymi. Wybierając takie urządzenie, trzeba więc przede wszystkim sprawdzić, czy nadaje się ono wyłącznie do podgrzewania naczyń, czy także do obróbki termicznej oraz do utrzymywania w odpowiedniej temperaturze gotowych potraw. Często wykorzystywaną funkcjonalnością takich szuflad jest też rozmrażanie wyjętych z zamrażalnika produktów spożywczych. Podczas porównywania ze sobą różnych modeli szuflad grzewczych warto jest więc sprawdzić np. zakres temperatur, w jakich mogą pracować oraz ich udźwig.Dla jakich klientów szuflady grzewcze są idealnym elementem wyposażenia kuchni?
Szuflady grzewcze doskonale się sprawdzają u różnych klientów. Najwięcej korzyści będą z nich miały osoby, które często organizują przyjęcia i spotkania ze znajomymi. Możliwość łatwego utrzymania przez dłuższy czas przygotowanych wcześniej potraw w optymalnej temperaturze jest bardzo korzystna. Szuflady grzewcze są też dobrym wyborem dla osób, które lubią sobie podgrzać naczynia, np. talerza lub filiżanki do kawy. Według wielu osób podane na takich talerzach posiłki smakują po prostu znacznie lepiej.Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana