Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Urządzenia wykorzystywane w profesjonalnej gastronomii

Urządzenia chłodnicze dla branży gastronomicznej
Sprzęty, które pozwalają zachować świeżość produktów oraz długie przechowywanie części z nich to lodówki i szafy mroźnicze. Przy wyborze warto kierować się wysoką klasą energetyczną oraz posiadanymi funkcjami. Umożliwi to komfortowe gospodarowanie zasobami oraz właściwe przechowywanie żywności. W zależności od dziedziny gastronomii niezbędne bywają również regały, witryny, stoły oraz lady chłodnicze, których zadaniem jest nie tylko właściwe przechowywanie, ale również prezentowanie potraw i wyrobów. Szeroki wybór takich urządzeń oferuje centrum zaopatrzenia A-Z Gastro – renomowana firma z profesjonalnym sprzętem gastronomicznym.Gastronomiczne urządzenia grzewcze
Wśród urządzeń grzewczych znajduje się sprzęt służący do obróbki termicznej produktów, dzięki czemu możliwe jest przygotowywanie dań. Jest to tzw. kuchnia ciepła. Do tego typu urządzeń należą kuchenki, piece konwekcyjno-parowe, patelnie uchylne, salamandry, kotły warzelne, frytkownice, grille, płyty grillowe i bemary. W zależności od charakteru gastronomii, ukierunkowania i zapotrzebowania, dostępne są różne rozmiary powyższych urządzeń o odmiennych parametrach i mocach. Wybierając odpowiedni sprzęt, należy dobrze rozplanować jego rozmieszczenie i gabaryty w dostępnej przestrzeni kuchennej oraz dopasować najwłaściwszy sposób zasilania sprzętów.Niezbędne elementy wyposażenia kuchni
Poza urządzeniami chłodniczymi oraz grzewczymi niezbędne są akcesoria gastronomiczne, bez których przygotowanie potraw i obróbka produktów nie byłaby możliwa. Na rynku dostępnych jest wiele możliwości i rozwiązań. Są to m.in. garnki, noże, brytfanny, wyciskacze, obieraczki, szatkownice gastronomiczne, ekspresy do kawy, kruszarki do lodu, blendery, krajalnice i miksery. W większości są to urządzenia mechaniczne, dlatego istotny jest wybór sprzętu o dobrej jakości i wysokich parametrach. Pozwoli to na płynną i sprawną pracę urządzeń, uchroni od częstego serwisowania i zminimalizuje ryzyko awarii. Wśród urządzeń gastronomicznych powinny znaleźć się także urządzenia do zmywania. Najczęściej są to zmywarki podblatowe, kapturowe, do garnków i przyborów oraz tunelowe o największej wydajności. Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana