Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Dlaczego nie powinno zabraknąć okapu w kuchni?

Charakterystyka okapu kuchennego
Dobre okapy kuchenne wyróżniają się wysoką wydajnością, cichą pracą i nienagannym designem. Warto pamiętać, że odpowiedni dobór wydajności okapu wynika bezpośrednio z rozmiaru płyty grzewczej. W przypadku płyty o szerokości 60 cm minimalna szerokość okapu powinna wynosić 60 – 90 cm, a w przypadku płyty 80 cm – okap nie może być mniejszy niż 90 cm. Profesjonalne okapy posiadają także wbudowane wyciszone silniki, ciche programy i rozwiązania ograniczające zbędne wibracje w trakcie pracy. Użytkownicy zwracają także uwagę na design okapów, który powinien przede wszystkim być spójny z przestrzenią aranżacji. Właśnie dlatego oferta producenta okapów gastronomicznych Belmag cieszy się tak dużym uznaniem wśród Klientów. Wśród dostępnych propozycji można znaleźć zarówno okapy wyciągowe, jak i nawiewno-wyciągowe w wielu modelach – przyściennych, centralnych, skośnych, czy też trapezowych. Niektóre posiadają dodatkowe oświetlenie ułatwiające pracę. Szczególną popularnością cieszą się także okapy z wbudowanym wentylatorem. Należy zwracać szczególną uwagę na materiały, z jakich wykonano te elementy. Zwłaszcza w lokalach gastronomicznych, istotne jest, aby całość była wyprodukowana ze stali nierdzewnej, kwasoodpornej, dzięki czemu okapy będą gwarantować trwałość na dłużej. Takie urządzenia wyróżniają się odpornością na wszelkie uszkodzenia mechaniczne i działanie czynników szkodliwych w postaci wysokiej temperatury oraz podwyższonej wilgoci.Zalety okapów kuchennych
Okapy w profesjonalnej kuchni, jak i w zwykłym domu stanowią niezbędny element wyposażenia. Takie elementy skutecznie eliminują opary kuchenne na zewnątrz, dzięki czemu w pomieszczeniu panuje czyste, suche powietrze bez nieprzyjemnego zapachu. Szczególnie popularne są okapy z wbudowanym wentylatorem, dzięki czemu wentylacja przebiega jeszcze sprawniej i efektywniej wyprowadza nieprzyjemne zapachy z pomieszczenia. Tego typu usprawnienie jest w szczególności doceniane przez zakłady gastronomiczne, gdzie pracujący muszą mieć zagwarantowane najlepsze warunki. Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana