Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Cechy dobrego cateringu

Kompleksowa obsługa
Pierwsze, na co powinniśmy liczyć w firmie cateringowej, to kompleksowość obsługi. Zazwyczaj zamawiamy gotowe potrawy na ważne uroczystości, bankiety i konferencje. Nie chcielibyśmy wtedy częstostować gości, ale raczej skupić się na rozmowie z nimi i zapewnieniu jak najprzyjemniej spędzonego czasu. Dlatego dobry catering musi gwarantować zarówno dostarczenie dań, jak też całościowe przygotowanie imprezy i jej obsługę. Zamawiający nie powinien o nic się martwić. Najlepsi są w stanie obsłużyć kilkudniowe wydarzenia! Nie przegap takich ofert, warto z nich korzystać.Profesjonalizm w kontaktach z klientem
Bardzo istotny jest również profesjonalizm w kontaktach klientem. Osoba zainteresowana cateringiem powinna móc o każdej porze skontaktować się z firmą, aby dopiąć ostatnie szczegóły zamówienia czy poinformować o zmieniającej się liczbie gości. Oczywiście, są pewne ograniczenia czasowe - na kilka godzin przed wydarzeniem nawet najlepsza firma cateringowa może odmówić zmian w zarezerwowanych potrawach. I wtedy nie powinniśmy zgłaszać żadnego sprzeciwu. Co więcej, istotne są różne formy kontaktu. Nie tylko telefoniczny, ale również - internetowy. W dzisiejszych czasach obowiązkowa jest strona www, na której klient znajdzie wszystkie niezbędne informacje dotyczące rodzaju obsługiwanych imprez czy możliwości dostosowania się do szczególnych wymagań dietetycznych.Smaczne i świeże posiłki
Oczywiście nie można zapomnieć o jakości samych dań. Doświadczona i renomowana firma zajmująca się cateringiem nie dostarczy nam posiłków, które wstydzilibyśmy się podać.Najważniejsza jest świeżość produktów - to ona w głównej mierze ma wpływ na wygląd i smak całego dania - podkreśla nasz rozmówca, właściciel Bistro Jajko Cafe&Księgarnia, zajmującego się m.in. cateringiem w Warszawie.I w zasadzie to kluczowa cecha, mówiąca o profesjonalności firmy. Dania przygotowane ze świeżych, wysokiej jakości produktów, ładnie pachną, smakują i wyglądają. Ceniona przez klientów firma cateringowa przygotuje je z niezwykłą starannością. Zwróćmy też uwagę na menu - powinno być różnorodne, ale nie przesadzone. Najlepsze są potrawy, które zachwycają prostotą, a jednocześnie głębią smaku.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana