Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Burgery dla wegan – poznaj najciekawsze propozycje

Burgery to danie, które dostępne jest wyłącznie dla tych, którzy jedzą mięso?
Niekoniecznie! Dziś prawdziwym hitem – zarówno, gdy chodzi o potrawy w restauracjach, jak i jedzenie na dowóz są wegeburgery. A więc takie, które mogą bez wyrzutów sumienia spożywać również jarosze. Smak jest niepowtarzalny! Burgery dla wegan powstać mogą na wiele sposobów. Kluczem do sukcesu jest oczywiście sam kotlet. Wbrew pozorom i stereotypom, powstaje nie tylko z klasycznej i uwielbianej przez wegan i wegetarian soi czy ciecierzycy oraz soczewicy, ale także z przeróżnych odmian kasz i kombinacji tych składników. Smak? Doskonały! Zwłaszcza w połączeniu z odpowiednimi kompozycjami dodatków. Jeśli marzy Ci się takie właśnie jedzenie na dowóz – oto kilka inspirujących kombinacji. To pomysły na lunch czy kolację również dla tych, którzy na co dzień od mięsa nie stronią.W poszukiwaniu klasycznego smaku
Zdecydowałeś się na wegański tryb życia, ale mimo wszystko tęsknisz za klasyczną bułką z kotletem? Nawet jeśli mięso już do Ciebie nie przemawia, możesz się cieszyć bardzo zbliżonym do niego aromatem, a przy okazji - odżywiać się zdrowiej. W burgerowniach, które serwują swoje dania w wersji wege, znajdziesz burgery, które robi się z kombinacji soczewicy, buraka oraz kaszy jaglanej. Dlaczego? Nie tylko ze względu na piękny, czerwonawy odcień, ale i intensywny smak. A do tego bułka z sezamem, wegański ser, warzywne dodatki – np. ogórki konserwowe i cebula plus bezjajeczny majonez, musztarda i… gotowe!Orientalne kombinacje
Po co poprzestawać na odwzorowywaniu klasycznych smaków, skoro burgery wegetariańskie i wegańskie mogą dostarczyć zupełnie nowych doświadczeń Twojemu podniebieniu? Zwłaszcza, że restauracje przygotowujące to jedzenie na dowóz zazwyczaj puszczają wodze fantazji i oferują naprawdę wymyślne propozycje.Przykłady?
Burger z boczniaka – grzyba, który w smaku przypomina mięso. Połączony z klasycznymi dodatkami stanowi typowo polską propozycję, która łączy niecodzienny, grzybowy aromat z mięsnym… bez mięsa. Wolisz coś bardziej egzotycznego? Może więc skusisz się na burgera z selera, orzechów włoskich i kaszy jaglanej lub tego przygotowanego z jarmużu, kaszy jaglanej oraz pestek dyni? Smakują świetnie, np. w połączeniu z ostrym, meksykańskim sosem lub papryczkami jalapeno, a także z salsą z awokado. A może burger z tofu? Ten typowo azjatycki i wegetariański składnik także dobrze sprawdza się w burgerach. W wersjach bardzo oryginalnych, burger z tofu łączony jest np. z imbirem, kolendrą czy wasabi, by nadać mu bardziej oryginalnego smaku. Jak widać, fantazyjnych połączeń smakowych nie brakuje. Można powiedzieć więcej: wegeburgery to bardzo wykwintne jedzenie na dowóz, które za każdym razem może zaskoczyć zupełnie nowym smakiem. Bez względu więc na to, czy jesteś mięsożercą, czy też nie – koniecznie skosztuj tego modnego specjału. Jego popularność zdecydowanie nie jest przypadkowa! Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana