Artykuł sponsorowany

Barszcz w butelce. Kryteria wyboru

Barszcz w butelce. Kryteria wyboru
W polskiej tradycji nieodzownym elementem obiadu jest zupa, a do zup, które często przygotowujemy, bez wątpienia zaliczają się barszcze. Barszcz biały czy barszcz czerwony może zastąpić cały posiłek, pod warunkiem, że będzie przygotowany z wartościowych składników. Do jego ugotowania możemy wykorzystać barszcz w butelce. Jak wybrać odpowiedni produkt, który zagwarantuje nam najlepszy smak i najwyższą jakość?

Porównaj skład barszczów w butelce

Przede wszystkim musimy porównać skład wybranych barszczów w butelce. Co mogą, a czego na pewno nie powinny zawierać? Nie wybierajmy barszczu, który w swoim składzie posiada:
  • wzmacniacze smaku,
  • sztuczne aromaty,
  • syrop glukozowo-fruktozowy,
  • substancje konserwujące,
  • chemiczne dodatki zaczynające się literą „E”.
Jeśli widzimy jeden/kilka z tych składników na etykiecie, taki barszcz na pewno nie powinien znaleźć się w naszym garnku. Wybierajmy te, które zawierają jak najwięcej naturalnych składników. W przypadku barszczu czerwonego będą to oczywiście czerwone buraki (z selerem, zielem angielskim, liściem laurowym i czosnkiem), a w przypadku barszczu białego – zakwas z wody, mąki żytniej, mąki pszennej i czosnku. Dostępne są również produkty bezglutenowe, w których zakwas z mąki pszennej zostaje zastąpiony zakwasem z mąki ryżowej i gryczanej białej.

Gdzie kupić produkty najwyżej jakości?

Najwyżej jakości produkty znajdziemy w firmach, które wytwarzają przetwory oparte wyłącznie na naturalnych składnikach. Jedną z nich jest Rodzinne Przetwórstwo Owoców i Warzyw "Kinga". Korzysta się tam wyłącznie z najwyższej jakości produktów, oferując najlepszy smak bez ulepszaczy i konserwantów. Naturalne barszcze w butelce nie zawierają konserwantów i nie są one poddawane procesowi pasteryzacji, przez co na powierzchni może pojawić się osad. Produkty należy przechowywać w temperaturze 0-18 stopni Celsjusza.

Jak ugotować barszcz z butelki?

Ugotowanie barszczu z butelki jest bardzo proste. Z tym zadaniem poradzi sobie nawet początkujący kucharz – naprawdę nie potrzeba wielu umiejętności! Wystarczy tylko wlać zawartość butelki do gotowego wywaru, przygotowanego z:
  • kości na wywar, np. żeberek lub skrzydełek kurczaka,
  • marchewki,
  • korzenia pietruszki lub selera,
  • cebuli,
  • świeżych ziół, w tym lubczyku,
  • ząbków czosnku.
Pierwszym krokiem jest przygotowanie wywaru z kości, a kolejnym - po około 30 minutach – dodanie warzyw. Po następnych 10 minutach możemy dodać barszcz z butelki i delikatnie go podgrzać (nie zagotować!). Zupę przyprawiamy wedle uznania. Smacznego, będzie pysznie!

form success Dziękujemy za ocenę artykułu

form error Błąd - akcja została wstrzymana

Dodaj komentarz

form success Dziękujemy za dodanie komentarza

Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.

form error Błąd - akcja została wstrzymana

pozostała liczba znaków: 1000

Komentarze użytkowników

Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.

Dodaj komentarz jako pierwszy!

Dodaj komentarz

Dbamy o Twoją prywatność

W naszym serwisie używamy plików cookies (tzw. ciasteczek), które zapisują się w przeglądarce internetowej Twojego urządzenia.

Dzięki nim zapewniamy prawidłowe działanie strony internetowej, a także możemy lepiej dostosować ją do preferencji użytkowników. Pliki cookies umożliwiają nam analizę zachowania użytkowników na stronie, a także pozwalają na odpowiednie dopasowanie treści reklamowych, również przy współpracy z wybranymi partnerami. Możesz zarządzać plikami cookies, przechodząc do Ustawień. Informujemy, że zgodę można wycofać w dowolnym momencie. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Cookies.

Zaawansowane ustawienia cookies

Techniczne i funkcjonalne pliki cookie umożliwiają prawidłowe działanie naszej strony internetowej. Wykorzystujemy je w celu zapewnienia bezpieczeństwa i odpowiedniego wyświetlania strony. Dzięki nim możemy ulepszyć usługi oferowane za jej pośrednictwem, na przykład dostosowując je do wyborów użytkownika. Pliki z tej kategorii umożliwiają także rozpoznanie preferencji użytkownika po powrocie na naszą stronę.

Analityczne pliki cookie zbierają informacje na temat liczby wizyt użytkowników i ich aktywności na naszej stronie internetowej. Dzięki nim możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej strony. Pozwalają nam zobaczyć, w jaki sposób odwiedzający poruszają się po niej i jakimi informacjami są zainteresowani. Dzięki temu możemy lepiej dopasować stronę internetową do potrzeb użytkowników oraz rozwijać naszą ofertę. Wszystkie dane są zbierane i agregowane anonimowo.

Marketingowe pliki cookie są wykorzystywane do dostarczania reklam dopasowanych do preferencji użytkownika. Mogą być ustawiane przez nas lub naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony. Umożliwiają rozpoznanie zainteresowań użytkownika oraz wyświetlanie odpowiednich reklam zarówno na naszej stronie, jak i na innych stronach internetowych i platformach społecznościowych. Pliki z tej kategorii pozwalają także na mierzenie skuteczności kampanii marketingowych.