Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Artykuły jednorazowe dla gastronomii

Spis treści
Artykuły jednorazowe dla gastronomii to produkty dla restauracji, barów, cukierni, pizzerii oraz kompleksowy asortyment na bankiety i przyjęcia. Chętnie korzystają z nich także firmy cateringowe. Zanim jednak przyjrzymy się dokładnie temu, co wchodzi w skład artykułów jednorazowych dla gastronomii, sprawdźmy, jak prawidłowo zaopatrzyć lokal gastronomiczny. Artykuły jednorazowe dla gastronomii stanowią część wyposażenia lokalu gastronomicznego. Przyjrzyjmy się, jak prawidłowo zaopatrzyć lokal.Asortyment
Podstawą zaopatrzenia każdego lokalu gastronomicznego będzie odpowiedni asortyment. Można podzielić go na produkty ultra świeże, o najkrótszym terminie przydatności do spożycia, a więc takie, które będziemy zamawiać najczęściej: mięso, drób, ryby, owoce morza, warzywa, owoce. Kolejna grupa to produkty świeże, czyli nabiał, jajka, wędliny, pieczywo. Produkty mrożone możemy zamawiać w ilościach hurtowych, podobnie jak produkty suche i konserwy. W tej grupie znajdą się sosy, makarony, ryże, kasze, koncentraty, przetwory, słodycze, kawa oraz herbata. Na bieżąco powinno uzupełniać się także zapas napojów: alkohol, soki, napoje gazowe oraz wody mineralne.Artykuły jednorazowe dla gastronomii
W zależności od rodzaju gastronomii, którą prowadzimy oraz oferowanych przez nas potraw, będziemy mieli do wyboru różne artykuły jednorazowe dla gastronomii. Mogą być wykonane z plastiku lub kartonu. Jeśli produkowane są z plastiku, zwróćmy uwagę, czy są dopuszczone do użytku i atestowane, a plastik, użyty do ich wyrobu, nadający się do produkcji opakowań żywnościowych. W skład artykułów jednorazowych dla gastronomii, oferowanych między innymi przez producenta opakowań EMA-POL, wchodzić będą zatem:- pudełka na pizze
- sztućce plastikowe
- talerze i torby papierowe lub plastikowe
- tacki papierowe
- pojemniki na żywość
- serwetki, słomki, wykałaczki
- torebki na hamburgery, kebab
- kufle plastikowe
- czapki kucharskie
- mieszadełka
- menu boxy
Dostawcy
Zarówno w przypadku dostawy artykułów żywnościowych, jak i opakowań jednorazowych dla gastronomii, bardzo ważny jest dostawca. W przypadku żywności powinniśmy kierować się przede wszystkim jakością oferowanych produktów, szerokością oferty, elastycznością terminów dostaw oraz stabilnością cen. W przypadku artykułów dla gastronomii ważna będzie marka producenta, jakość sprzedawanego towaru, możliwość zwrotu towaru lub jego reklamacji, rabaty dla stałych klientów oraz terminowość dostaw. Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana