Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Artykuły jednorazowe dla gastronomii

Asortyment
Podstawą zaopatrzenia każdego lokalu gastronomicznego będzie odpowiedni asortyment. Można podzielić go na produkty ultra świeże, o najkrótszym terminie przydatności do spożycia, a więc takie, które będziemy zamawiać najczęściej: mięso, drób, ryby, owoce morza, warzywa, owoce. Kolejna grupa to produkty świeże, czyli nabiał, jajka, wędliny, pieczywo. Produkty mrożone możemy zamawiać w ilościach hurtowych, podobnie jak produkty suche i konserwy. W tej grupie znajdą się sosy, makarony, ryże, kasze, koncentraty, przetwory, słodycze, kawa oraz herbata. Na bieżąco powinno uzupełniać się także zapas napojów: alkohol, soki, napoje gazowe oraz wody mineralne.Artykuły jednorazowe dla gastronomii
W zależności od rodzaju gastronomii, którą prowadzimy oraz oferowanych przez nas potraw, będziemy mieli do wyboru różne artykuły jednorazowe dla gastronomii. Mogą być wykonane z plastiku lub kartonu. Jeśli produkowane są z plastiku, zwróćmy uwagę, czy są dopuszczone do użytku i atestowane, a plastik, użyty do ich wyrobu, nadający się do produkcji opakowań żywnościowych. W skład artykułów jednorazowych dla gastronomii, oferowanych między innymi przez producenta opakowań EMA-POL, wchodzić będą zatem:- pudełka na pizze
- sztućce plastikowe
- talerze i torby papierowe lub plastikowe
- tacki papierowe
- pojemniki na żywość
- serwetki, słomki, wykałaczki
- torebki na hamburgery, kebab
- kufle plastikowe
- czapki kucharskie
- mieszadełka
- menu boxy
Dostawcy
Zarówno w przypadku dostawy artykułów żywnościowych, jak i opakowań jednorazowych dla gastronomii, bardzo ważny jest dostawca. W przypadku żywności powinniśmy kierować się przede wszystkim jakością oferowanych produktów, szerokością oferty, elastycznością terminów dostaw oraz stabilnością cen. W przypadku artykułów dla gastronomii ważna będzie marka producenta, jakość sprzedawanego towaru, możliwość zwrotu towaru lub jego reklamacji, rabaty dla stałych klientów oraz terminowość dostaw. Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana