Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
5 cech dobrego cateringu dla firm i osób prywatnych

Każde spotkanie: biznesowe, towarzyskie czy rodzinne, jeżeli trwa dłużej, niż godzinę – wymaga przekąsek. Potrawy, ich ilość i jakość, są najczęściej wspominanymi i komentowanymi elementami przyjęć. Dlatego warto wybrać firmę cateringową, która jakością swoich usług sprawi, że komentarze te będą tylko i wyłącznie pozytywne.
Najważniejsza jest jakość potraw. Jedną z metod oceny jest odwiedzenie danej restauracji i przekonanie się, czy serwowane przez nią posiłki nam odpowiadają, czy też nie. Warto też poprosić o portfolio firmy cateringowej czy restauracji i zapytać np. czy używają produktów sezonowych i porozmawiać na temat trwałości i jakości produktów, których używają – mówi specjalista z Restauracji na Długiej 2 w Wodzisławiu Śląskim.
Jak wybrać dobry catering?
W ostatnich latach firmy cateringowe powstają jak grzyby po deszczu. W zasadzie każdy posiadający dobry biznesplan może rozpocząć taką działalność. Nie zawsze dobre chęci Idą w parze z umiejętnościami, doświadczeniem i dobrym smakiem. Zatem warto firmę, która ma zapewnić potrawy na przyjęcie, wybierać ostrożnie biorąc pod uwagę 5 cech dobrego cateringu:
- Opinie w social media i wśród znajomych – nie ma lepszej metody wyboru firmy cateringowej, jak polecenie osób, które już korzystały z jej usług i mogą poświadczyć, że jakość potraw i terminowość firmy są godne polecenia.
- Jakość potraw – wybierając firmę cateringową na swoje przyjęcie, chcesz by potrawy prezentowały się pięknie i jedzenie wszystkim gościom smakowało.
- Elastyczne menu – wśród zaproszonych gości mogą się znaleźć osoby będące na specjalnej diecie i z alergiami pokarmowymi. Ponadto możemy mieć specjalne wymagania co do rodzaju kuchni. Dobrze zatem, gdy firma ma doświadczenie na tyle duże, że potrafi elastycznie podejść do oczekiwań klienta.
- Cena – ważne jest, by dopasować ofertę firmy cateringowej do budżetu, którym dysponujemy. Warto zapytać o wszystkie dostępne opcje.Większość firm cateringowych zapewni pakiet odpowiadający twoim wymaganiom budżetowym, ale nie wszystkie więc należy mieć to na uwadze.
- Usługi komplementarne – dobra firma cateringowa dostosuje się do naszych oczekiwań względem np. zastawy. Można wcześniej ustalić, czy firma wypożycza porcelanę, oferuje jednorazowe, ale dobrej jakości talerzyki czy kieliszki, zapewnia napoje i alkohole czy obsługę kelnerską, a może nawet oprawę muzyczną.
Wybranie właściwej firmy cateringowej umożliwi zorganizowanie imprezy, która będzie przyjemnym doświadczeniem zarówno dla gości, jak i gospodarzy przyjęcia.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana