Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Catering dietetyczny. Jak dbać o linię?
Catering wegetariański i wegański
Coraz więcej osób rezygnuje z jedzenia mięsa i zostaje wegetarianami. Niektórzy odmawiają również spożywania ryb czy produktów odzwierzęcych – jajek, miodu czy mleka i jego przetworów (nabiału). Nazywamy to dietą wegańską. Opiera się on na świeżych, gotowanych, pieczonych i smażonych:- warzywach,
- strączkach,
- owocach,
- źródłach węglowodanów – kaszach, ziemniakach, ryżach, makaronach,
- orzechach,
- produktach z soi – makaronach, tofu, tempeh, mleku,
- olejach roślinnych.
Catering bezglutenowy
O dietę bezglutenową zapytaliśmy managera z restauracji Jajko Bistro&Cafe w Warszawie:Wiele osób traktuje dietę bezglutenową jako jedną z mód, która szybko przeminie albo fanaberię. Prawda jest jednak taka, że coraz więcej Polaków i Polek rezygnuje z glutenu ze względów zdrowotnych i dietetycznych. Na diecie bezglutenowej o wiele łatwiej jest schudnąć, ponieważ rezygnujemy z tradycyjnego dosypywania wysokokalorycznej mąki pszennej do każdego dania. Z dietą bezglutenową wiąże się również większa świadomość tego, co jemy. Każdy produkt musimy sprawdzić pod kątem zawartości glutenu albo nawet ilości śladowych, jak ma to miejsce w przypadku osób chorych na celiakię.W przypadku celiakii dieta bezglutenowa jest konieczna i stanowi jedyne lekarstwo na tę chorobę. Catering dietetyczny bezglutenowy to idealne rozwiązanie dla osób na diecie, które nie mają czasu na gotowanie, a chcą trzymać się diety bezglutenowej.
Catering dla diabetyków
Coraz więcej osób choruje na cukrzycę. W przypadku cukrzycy typu I głównym powodem zachorowania jest brak ruchu i zła dieta. W dzisiejszych czasach, kiedy większość dnia spędzamy poza domem, a czasem brakuje nawet ośmiu godzin na sen, ciężko poświęcić czas na zakupy i gotowanie. Równie ciężko jest zrezygnować z ulubionych dań, których nie wolno nam już spożywać. Z pomocą przyjdzie catering dla diabetyków. Każdego dnia kurier przyniesie nam zestaw gotowych dań, które pozwolą nam wdrożyć nowe nawyki żywieniowe. Catering jest przy tym tak smaczny, że nie będziemy mieli okazji zatęsknić za niezdrowym jedzeniem.Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana