Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Charakterystyka wind potrawowych
Typy małych wind potrawowych
Szczególnie popularne są urządzenia przeznaczone do transportu pionowego towarów o masie od 50 do 300 kg. Instaluje się je przede wszystkim w restauracjach i hotelach, ale nie tylko – często można je spotkać również w przedszkolach, urzędach, szpitalach, laboratoriach, szkołach i magazynach. Wyróżnić możemy trzy typu małych wind potrawowych, które różnią się od siebie umiejscowieniem drzwi lub ich rodzajem. W modelu ISO-A drzwi gilotynowe znajdują się na wysokości serwisu, w modelu ISO-C drzwi gilotynowe ulokowane są na poziomie podłogi, natomiast w modelu ISO-D znajdziemy drzwi wychylne, umiejscowione na poziomie podłogi. Kabiny windy wykonane są z giętej na zimno blachy ocynkowanej bądź stali nierdzewnej, podobnie jak drzwi. Dzięki temu windy są odporne na korozje, trwałe i wytrzymałe. Napęd dla udźwigu do 100 kg realizowany jest przy pomocy koła ciernego, a dla udźwigu od 200 do 300 kg – kół łańcuchowych. Wysokiej klasy windy potrawowe znajdziemy w asortymencie cenionej firmy FP Prosper w Tuchomiu, w województwie pomorskim. Firma specjalizuje się w sprzedaży sprzętu gastronomicznego.Zalety wind potrawowych
Tego typu urządzenia z pewnością wpływają na efektywność pracy w hotelach, restauracjach i innych ośrodkach, w których serwowane jest jedzenie. Warto także zaznaczyć, że tego rodzaju windy są łatwe w instalacji i można je bez problemu zamontować w już istniejących szybach. Ponadto windy zużywają niewiele energii elektrycznej, działają cicho i sprawnie, a ich konserwacja jest bardzo prosta, gdyż powłoka wind zabezpieczona jest przed korozją ogniową powłoką cynkową. Co więcej – windy potrawowe są przyjemne i proste w eksploatacji. Windy potrawowe doskonale sprawdzą się wszędzie tam, gdzie kuchnia znajduje się poniżej sali, na której serwowane jest jedzenie. Dzięki windom serwis przebiega szybko i sprawnie, a restauracja bądź hotel funkcjonują jak dobrze naoliwiona maszyna. Zamawiając windy, zwróćmy uwagę na ich rozmiar, udźwig oraz materiał, z którego zostały wykonane. Pamiętajmy, że najlepiej skontaktować się z firmą, która oferuje kompleksowe wyposażenie dla branży gastronomicznej.Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana