Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Cechy dobrej hotelowej restauracji
Menu restauracji hotelowej
Posiłki serwowane w hotelowych gastronomiach muszą charakteryzować się dużą różnorodnością, aby sprostać oczekiwaniom bardzo różnych osób. W karcie dań powinny znaleźć się tradycyjne dania polskie i regionalne, co zwykle jest atrakcją dla gości przybywających z daleka. Przykładowo, w gliwickiej restauracji Majer przy Hotelu Silvia Gold, możemy skosztować domowego rosołu i pierogów, ale też typowo śląskiego żuru czy rolady. Od dań w każdej restauracji musimy wymagać wysokiej jakości, którą buduje nie tylko doświadczenie i staranność kucharzy. Najważniejsze jest sięganie po świeże, dobrej jakości składniki, dzięki którym kucharz jest w stanie wydobyć głęboki smak potrawy bez zbędnych i sztucznych ulepszaczy. Dużą zaletą niektórych hotelowych restauracji jest posiadanie w menu jakiejś specjalnej propozycji, która wyróżnia lokal na tle konkurencji. Mogą to być wykwintne dania, ale niekoniecznie. Ciekawostką wspomnianej wyżej restauracji jest własny browar, działający w tym samym budynku. Każdego dnia goście mogą skosztować jednego z czterech gatunków piw, które warzone są zgodnie z średniowieczną bawarską recepturą – całkowicie naturalnie.Oferta imprez okolicznościowych
Planujesz organizację konferencji, spotkania biznesowego czy firmowego szkolenia? A może szukasz odpowiedniej sali weselnej czy lokalu na inną imprezę okolicznościową? W takiej sytuacji warto zwrócić uwagę nie tylko na menu, ale także wystrój wnętrz, wielkość pomieszczeń i zaplecze techniczne restauracji. Dobre restauracje hotelowe są w stanie całkowicie samodzielnie zająć się pełną organizacją imprezy. Informację o takiej możliwości zazwyczaj znajdziesz na stronie internetowej lokalu lub hotelu. Jednak zanim zdecydujesz się na współpracę, upewnij się, że dany obiekt jest w stanie spełnić twoje oczekiwania odnośnie ilości zaproszonych osób i czy ma doświadczenie w zapewnianiu cateringu na tego typu wydarzenia.Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana