Artykuł sponsorowany

Jak uzyskać chrupiącą panierkę do kurczaka?

Jak uzyskać chrupiącą panierkę do kurczaka?
Kurczak w panierce to dla niektórych najlepsze danie, jakie mogą sobie wyśnić. Warto podkreślić, że aby go skosztować, nie trzeba koniecznie wybrać się do popularnej sieci restauracji, gdyż kurczaki w kubełku można z łatwością przygotować w domowym zaciszu. Jak uzyskać popularną panierkę? Dowiedz się, co powinien zawierać przepis, aby panierka nie tylko była pyszna i chrupiąca, ale także nie odpadała.

Jak zrobić idealną panierkę do kurczaka?

Wiele osób uwielbiających kurczaka w kawałkach próbowało już zapewne różnorakich przepisów i trików, aby odtworzyć chrupiącą panierkę, której każdy kęs rozpływa się w ustach. Niestety, panierka w stylu amerykańskim nie jest tak prosta do uzyskania. Aby była chrupiąca, a kawałki kurczaka soczyste, ważna jest także marynata i odpowiednie „kleiwo”.  Dlatego też, aby wykonać swoje ulubione danie idealne np. na wieczór filmowy ze znajomymi, warto najpierw zamarynować mięso. Najlepiej skorzystać z sypkiej marynaty, dzięki której nie tylko uzyska się odpowiedni smak i aromat, ale również wilgotność mięsa. Na rynku dostępne są przyprawy, które łączy się z wodą i po uzyskaniu roztworu, marynuje nimi mięso – dzięki takiej konsystencji marynata nie tylko wnika w głąb mięsa, ale również dzięki nie kurczak jest bardziej soczysty. Kolejnym krokiem jest użycie składników, które sprawią, że panierka przyklei się do mięsa i z niego nie odpadnie. Panierując kurczaka w polski, tradycyjny sposób, najczęściej w tym miejscu występują jajka, jednak warto wypróbować specjalnie przygotowane „kleiwo”, które stanowi ciekawą alternatywę, a co najważniejsze – sprawia, że panierka od kurczaka nie odpada. Aby była chrupiąca i pyszna zazwyczaj jest kompozycją przypraw oraz mąki i skrobi.

O czym jeszcze należy pamiętać, aby uzyskać chrupiącą panierkę?

Warto pamiętać, że nie zawsze trzeba się męczyć, aby samodzielnie stworzyć wymarzone kąski kurczaka w panierce. Na rynku są obecnie zestawy, które umożliwiają wykonanie kurczaka w amerykańskim stylu szybko i zgodnie z oczekiwaniami. A co najważniejsze - producenci dbają o to, by receptura była wolna od GMO, a także by nie dodawano konserwantów i glutaminianu sodu.
Warto pamiętać, by kupując konkretny zestaw do panierowania kurczaka, sprawdzić skład i zobaczyć, czy nie zawiera szkodliwych dla zdrowia substancji. Dodatkowo, najlepiej sprawdzą się panierki uniwersalne, które można wykorzystać nie tylko do kurczaka, ale także do ryb, krewetek, krążków cebulowych i wielu innych – podkreśla specjalista z firmy Bella-Bis z Koziegłów.  
Aby kurczak w panierce wyszedł złocisty, chrupiący i apetyczny, warto pamiętać, by do przepisu wybrać odpowiedniego kurczaka, najlepiej z wolnego wybiegu – będzie wtedy soczysty i ekologiczny. Dodatkowo, do przygotowania należy wybrać olej o naturalnym smaku, a także wysokim punkcie dymienia. Świetnie sprawdzi się olej rzepakowy, słonecznikowy lub arachidowy. Aby kąski kurczaka wyszły chrupiące przygotowane mięso należy wrzucić na rozgrzany bardzo mocno olej. W trakcie smażenia, należy co jakiś czas przewracać je. Po przybraniu złotego koloru, warto wyjąć mięso na talerz z ręcznikiem i odsączyć nadmiar oleju.

form success Dziękujemy za ocenę artykułu

form error Błąd - akcja została wstrzymana

Dodaj komentarz

form success Dziękujemy za dodanie komentarza

Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.

form error Błąd - akcja została wstrzymana

pozostała liczba znaków: 1000

Komentarze użytkowników

Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.

Dodaj komentarz jako pierwszy!

Dodaj komentarz

Dbamy o Twoją prywatność

W naszym serwisie używamy plików cookies (tzw. ciasteczek), które zapisują się w przeglądarce internetowej Twojego urządzenia.

Dzięki nim zapewniamy prawidłowe działanie strony internetowej, a także możemy lepiej dostosować ją do preferencji użytkowników. Pliki cookies umożliwiają nam analizę zachowania użytkowników na stronie, a także pozwalają na odpowiednie dopasowanie treści reklamowych, również przy współpracy z wybranymi partnerami. Możesz zarządzać plikami cookies, przechodząc do Ustawień. Informujemy, że zgodę można wycofać w dowolnym momencie. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Cookies.

Zaawansowane ustawienia cookies

Techniczne i funkcjonalne pliki cookie umożliwiają prawidłowe działanie naszej strony internetowej. Wykorzystujemy je w celu zapewnienia bezpieczeństwa i odpowiedniego wyświetlania strony. Dzięki nim możemy ulepszyć usługi oferowane za jej pośrednictwem, na przykład dostosowując je do wyborów użytkownika. Pliki z tej kategorii umożliwiają także rozpoznanie preferencji użytkownika po powrocie na naszą stronę.

Analityczne pliki cookie zbierają informacje na temat liczby wizyt użytkowników i ich aktywności na naszej stronie internetowej. Dzięki nim możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej strony. Pozwalają nam zobaczyć, w jaki sposób odwiedzający poruszają się po niej i jakimi informacjami są zainteresowani. Dzięki temu możemy lepiej dopasować stronę internetową do potrzeb użytkowników oraz rozwijać naszą ofertę. Wszystkie dane są zbierane i agregowane anonimowo.

Marketingowe pliki cookie są wykorzystywane do dostarczania reklam dopasowanych do preferencji użytkownika. Mogą być ustawiane przez nas lub naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony. Umożliwiają rozpoznanie zainteresowań użytkownika oraz wyświetlanie odpowiednich reklam zarówno na naszej stronie, jak i na innych stronach internetowych i platformach społecznościowych. Pliki z tej kategorii pozwalają także na mierzenie skuteczności kampanii marketingowych.