Artykuł sponsorowany

Artykuły jednorazowe dla gastronomii

Artykuły jednorazowe dla gastronomii
Artykuły jednorazowe dla gastronomii to produkty dla restauracji, barów, cukierni, pizzerii oraz kompleksowy asortyment na bankiety i przyjęcia. Chętnie korzystają z nich także firmy cateringowe. Zanim jednak przyjrzymy się dokładnie temu, co wchodzi w skład artykułów jednorazowych dla gastronomii, sprawdźmy, jak prawidłowo zaopatrzyć lokal gastronomiczny. Artykuły jednorazowe dla gastronomii stanowią część wyposażenia lokalu gastronomicznego. Przyjrzyjmy się, jak prawidłowo zaopatrzyć lokal.

Asortyment

Podstawą zaopatrzenia każdego lokalu gastronomicznego będzie odpowiedni asortyment. Można podzielić go na produkty ultra świeże, o najkrótszym terminie przydatności do spożycia, a więc takie, które będziemy zamawiać najczęściej: mięso, drób, ryby, owoce morza, warzywa, owoce. Kolejna grupa to produkty świeże, czyli nabiał, jajka, wędliny, pieczywo. Produkty mrożone możemy zamawiać w ilościach hurtowych, podobnie jak produkty suche i konserwy. W tej grupie znajdą się sosy, makarony, ryże, kasze, koncentraty, przetwory, słodycze, kawa oraz herbata. Na bieżąco powinno uzupełniać się także zapas napojów: alkohol, soki, napoje gazowe oraz wody mineralne.

Artykuły jednorazowe dla gastronomii

W zależności od rodzaju gastronomii, którą prowadzimy oraz oferowanych przez nas potraw, będziemy mieli do wyboru różne artykuły jednorazowe dla gastronomii. Mogą być wykonane z plastiku lub kartonu. Jeśli produkowane są z plastiku, zwróćmy uwagę, czy są dopuszczone do użytku i atestowane, a plastik, użyty do ich wyrobu, nadający się do produkcji opakowań żywnościowych. W skład artykułów jednorazowych dla gastronomii, oferowanych między innymi przez producenta opakowań EMA-POL, wchodzić będą zatem:
  • pudełka na pizze
  • sztućce plastikowe
  • talerze i torby papierowe lub plastikowe
  • tacki papierowe
  • pojemniki na żywość
  • serwetki, słomki, wykałaczki
  • torebki na hamburgery, kebab
  • kufle plastikowe
  • czapki kucharskie
  • mieszadełka
  • menu boxy

Dostawcy

Zarówno w przypadku dostawy artykułów żywnościowych, jak i opakowań jednorazowych dla gastronomii, bardzo ważny jest dostawca. W przypadku żywności powinniśmy kierować się przede wszystkim jakością oferowanych produktów, szerokością oferty, elastycznością terminów dostaw oraz stabilnością cen. W przypadku artykułów dla gastronomii ważna będzie marka producenta, jakość sprzedawanego towaru, możliwość zwrotu towaru lub jego reklamacji, rabaty dla stałych klientów oraz terminowość dostaw.

form success Dziękujemy za ocenę artykułu

form error Błąd - akcja została wstrzymana

Dodaj komentarz

form success Dziękujemy za dodanie komentarza

Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.

form error Błąd - akcja została wstrzymana

pozostała liczba znaków: 1000

Komentarze użytkowników

Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.

Dodaj komentarz jako pierwszy!

Dodaj komentarz

Dbamy o Twoją prywatność

W naszym serwisie używamy plików cookies (tzw. ciasteczek), które zapisują się w przeglądarce internetowej Twojego urządzenia.

Dzięki nim zapewniamy prawidłowe działanie strony internetowej, a także możemy lepiej dostosować ją do preferencji użytkowników. Pliki cookies umożliwiają nam analizę zachowania użytkowników na stronie, a także pozwalają na odpowiednie dopasowanie treści reklamowych, również przy współpracy z wybranymi partnerami. Możesz zarządzać plikami cookies, przechodząc do Ustawień. Informujemy, że zgodę można wycofać w dowolnym momencie. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Cookies.

Zaawansowane ustawienia cookies

Techniczne i funkcjonalne pliki cookie umożliwiają prawidłowe działanie naszej strony internetowej. Wykorzystujemy je w celu zapewnienia bezpieczeństwa i odpowiedniego wyświetlania strony. Dzięki nim możemy ulepszyć usługi oferowane za jej pośrednictwem, na przykład dostosowując je do wyborów użytkownika. Pliki z tej kategorii umożliwiają także rozpoznanie preferencji użytkownika po powrocie na naszą stronę.

Analityczne pliki cookie zbierają informacje na temat liczby wizyt użytkowników i ich aktywności na naszej stronie internetowej. Dzięki nim możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej strony. Pozwalają nam zobaczyć, w jaki sposób odwiedzający poruszają się po niej i jakimi informacjami są zainteresowani. Dzięki temu możemy lepiej dopasować stronę internetową do potrzeb użytkowników oraz rozwijać naszą ofertę. Wszystkie dane są zbierane i agregowane anonimowo.

Marketingowe pliki cookie są wykorzystywane do dostarczania reklam dopasowanych do preferencji użytkownika. Mogą być ustawiane przez nas lub naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony. Umożliwiają rozpoznanie zainteresowań użytkownika oraz wyświetlanie odpowiednich reklam zarówno na naszej stronie, jak i na innych stronach internetowych i platformach społecznościowych. Pliki z tej kategorii pozwalają także na mierzenie skuteczności kampanii marketingowych.