talerzyki-papierowe
13 sierpnia 2018

Kategoria:
Bez kategorii

Produkty niezbędne w punktach gastronomicznych podczas imprez masowych
5 (100%) / 1 głosów

Produkty niezbędne w punktach gastronomicznych podczas imprez masowych

Organizując imprezę masową, musimy zadbać o każdy detal. Kluczowe są przede wszystkim sprawy związane z bezpieczeństwem, zapewnienie naszym gościom odpowiedniej rozrywki, oraz odpowiednia koordynacja wszystkich działań. Jednak pamiętać musimy też o podstawach, bez których impreza nie może się udać, czyli o produktach jednorazowych niezbędnych do wydawania jedzenia w warunkach plenerowych.

Kuchnia zawsze przyciąga gości

Jedzenie to nie tylko sposób na utrzymanie naszego organizmu w dobrej kondycji – dla wielu ludzi to przede wszystkim ogromna przyjemność, dlatego magnesem, który przyciąga gości na imprezy plenerowe, obok atrakcji artystycznych, często jest właśnie pyszne jedzenie. Każda impreza tego typu – czy to zwykłe urodziny miasta, czy o ogromny festiwal muzyczny, musi więc przygotować bogata ofertę gastronomiczną. Jednak przyrządzenie dobrego jedzenia to nie wszystko. Trzeba jeszcze je umiejętnie i estetycznie podać, tak, by spożywanie posiłku w plenerze było wygodne i przyjemne. W tym celu konieczne jest zaopatrzenie się w jednorazowe opakowania gastronomiczne, które znajdziemy w ofercie przedsiębiorstwa ABC-Pak. Producent opakowań.

Dobre opakowania gastronomiczne

Talerzyki, tacki i kubeczki jednorazowe przede wszystkim musza być solidne. Chociaż mają zostać użyte tylko raz, nie mogą sprawiać wrażenia, że zaraz się rozpadną. Dlatego warto zaopatrywać się w tego typu produkty w sprawdzonej firmie. Jeśli mamy wybór, pomiędzy jednorazowymi naczyniami papierowymi, a tymi wykonanymi z plastiku, zdecydujmy się na tę pierwszą opcję. Papierowe tacki, kubeczki i talerze po pierwsze prezentują się znacznie bardziej estetycznie, po drugie są sztywniejsze i bardziej solidne – jedzenie z nich jest po prostu przyjemniejsze. Ale to nie wszystko – tego rodzaju produkty papierowe są tez znacznie bardziej ekologiczne – jednorazowe talerzyki będą się rozkładać setki lat, podczas gdy papier rozpadnie się bardzo szybko i nie będzie zalegać na śmietniskach.

Papier jest też lepszym izolatorem ciepła, dlatego talerze, kubeczki i pojemniki do dań na wynos z papieru pozwalają dłużej utrzymać posiłek w odpowiedniej temperaturze, a to ważne – w końcu nikt nie lubi kiedy danie za szybko stygnie. Papier lepiej chroni nas też przed poparzeniem. Zaletą takich naczyń papierowych jest też to, że można na nich nadrukować logo firmy, czy imprezy, przez co stanowią one także ciekawy gadżet reklamowy. Jeśli nie wiemy, jaka ilość produktów tego typu będzie niezbędna na naszej imprezie, skontaktujemy się z producentem jednorazowych opakowań gastronomicznych, który podpowie nam, jak dostosować ilość talerzyków i kubków, do planowanej liczby uczestników naszej imprezy.