Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Na co zwrócić uwagę wybierając lokal na imprezę okolicznościową? Porady i wskazówki
Licz siły na zamiary
Planując imprezę okolicznościową powinniśmy ustalić ilu gości chcemy zaprosić, a następnie ocenić nasze możliwości finansowe. W przypadku organizacji uroczystości na kilkadziesiąt, a nawet sto osób (typu wesele, komunia) postarajmy się, by sala spełniała wszelkie standardy przestrzenne. Znalezienie wymiarowych pomieszczeń to nie lada wyzwanie, a o ich rezerwację trzeba postarać się odpowiednio wcześnie. Warto przy tym pamiętać, że wynajmowany lokal nie musi być najdroższy i znajdować się w centrum miasta. Nie zawsze bowiem to co najdroższe, oznacza najlepsze.Pamiętaj o komforcie gości
Komfort gości to jedno z najważniejszych kryteriów, które powinniśmy wziąć pod uwagę wybierając lokal. Sprawdźmy, czy posiada on podstawowe udogodnienia, takie jak dostateczna ilość czystych i schludnych toalet, zaplecze kuchenne, klimatyzacja, odpowiednia akustyka i oświetlenie. Jeżeli planujemy zaprosić wielu gości z daleka, zorientujmy się również czy dane miejsce oferuje noclegi. Nie powinno być to problemem w przypadku lokali świadczących usługi hotelowe. Świetny przykład tego typu stanowi trzygwiazdkowy hotel Ajax w Jankach pod Warszawą, dysponujący salą restauracyjną na sto osób.Zadbaj o menu
Główny punkt większości imprez okolicznościowych stanowi posiłek. Walory smakowe poczęstunku mogą wpłynąć na sposób postrzegania całej uroczystości. Zweryfikujmy, jaki rodzaj kuchni oferuje lokal. Czy serwowane jedzenie będzie odpowiadało preferencjom kulinarnym gości? W dobie popularności potraw wegańskich i bezglutenowych nie jest to takie oczywiste. Najrozsądniej uczynimy, ufając lokalom o renomie i doświadczeniu w przygotowywaniu rozmaitych dań, np. w ramach usług cateringowych. Fachowcy dopasują ofertę gastronomiczną, która dogodzi podniebieniu największych smakoszy.Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana